Prostor

14:18


Ahoj, je to teprve pár dní, co je otevřena (kavárna) Prostor v Prostějově. "Kávarna" je záměrně v závorce, protože Prostor je nejen kávárna, ale také místo společensky filmových večerů, akcí, výstav a mnoho dalšího. Jak sami píšou/říkají, nechtějí se škatulkovat a možná i z toho důvodu nese místo název Prostor. Jedná se o (především) studentskou věc, zkrátka místo plné mladých a kreativních lidí, kteří se nebojí něčeho nového.Prostor otevřel 10. 10. v 10 hodin, v nabídce nechybí ani nějaké větší jídla jako například panini nebo palačinky, ale také zde najdeš různé dobroty v podobě cupcaků, dortů, chia pudinků a mnoho dalšího, k dezertu i káva, pro začátek Tierra od značky Lavazza, mimo kávu nápojový lístek doplní i domácí limonáda nebo limonáda bez živočišných sladidel John Lemon, zde si vybere snad opravdu každý.



Nezapomněli ani na alternativní stravování a to konkrétně veganské verze jídel (tj. bez živočišných složek). Já si po dlouhém dni objednala panini, které obsahovalo tofu, rajčata a bylinky a k tomu Johna Lemona ve verzi černého rybízu. Panini nejspíše nemám co vytknout, limonáda byla možná až moc sladká na mě, ale ostatní příchutě jsem zatím netestovala. Za veganské panini jsem zaplatila 65,- a za limonádu 45,-, žádné přemrštěné ceny.


Když ještě chvíli zůstaneme u menu, co se týče obsahu, k němu žádné výtky nemám, ovšem vzhledově je trochu nepřehledné, nevím, zda už to není pouze designová věc, ale každopádně není moc praktická, nu posuďte sami, ale někdy jsem měla problém něco najít.





Prostor je tvořen převážně ze dřeva, stěny z dřevotřísky. Pokud jsi zvyklý na útulné prostředí, jako je tomu třeba v Canallu (o tom zase jindy), tak tohle od Prostoru nečekej, jednoduchý vkusný design, ale zároveň s sebou nese i chlad. Canall je podle mě hodně specifický a mířený na užší oblast lidí, kdežto když máte chuť na změnu a jednoduché věci, kam můžete vzít v podstatě kohokoliv a přitom být v moderním prostředí, je Prostor tou správnou volbou.




Celkově jsem z Prostoru měla moc dobrý pocit, Prostějov tyto místa potřebuje jako sůl a jak nám v posledních dnech bylo prozrazeno, probíhá v Prostoru právě výstava fotografií s názvem #windows (https://www.facebook.com/events/1794322250825853/), také už zde proběhl jeden vizuální večer a druhý je v dohledu (https://www.facebook.com/events/1107382485997042/), nezapomeňte se stavit a strávit hezké chvilky.


You Might Also Like

0 komentářů

Subscribe